Ayak Yanmasına Uygulanacak Tedavi Yöntemleri



Resim yazısı ekle



Ayak tabanından başlayarak alt baldıra kadar hissedilen yanma ve karıncalanmanın bir çok sebebi var. Bunun için kendi yaşantınızı iyi analiz etmeniz ve belki de kan tahlili yaptırmanız gerekli.

Şans eseri okuduğum bir kitapta anlatılan araştırmada beyaz tenli ırkın  aşırı güneş ışığına maruz kalması ile B vitamini eksikliği yaşaması oldu. Detaylı bir konu olduğu için ayrıntıya girmiyorum ama işin özü D vitamini depolarken B vitaminde azalma oluyor.

Sıcak iklimde yaşayan biri olarak özellikle yaz mevsiminde artış gösteren bu rahatsızlığı B12 vitamini kullanarak çözümlediğimi söyleyebilirim.

Kendi kendinizin doktoru olun.
Bazı zamanlarda banyo suyuna kekik, okaliptüs, lavanta yağı gibi uçucu saf yağlar ekleyerek kan dolaşımını desteklemek de işe yarıyor.

Zencefil yağı veya çayı da kan dolaşımı için birebir. Açıkçası yağını tercih ediyorum ama şu an zencefil yağım malesef yok. Bu nedenle en kısa zamanda can dostuma zencefil bulup yağını çıkartmasını istesem iyi olacak. Geçen bir kaç değişik marka zencefil yağı aldım infüzyon tekniği ile elde edildiğinden sabit yağ oranı çok fazla ve etkisi de yok denilecek kadar az.

Kullanılan uçucu yağların saflık dereceleriyle orantılı etkiye sahip olduğunu hatırlatırım.

Bedeninizi sizden daha iyi tanıyan ve dinleyen bir başkası yoktur.

Doğal Şifa Kaynakları