Ağrıyan İşaret Parmağı Tedavisi

İnsanın işaret parmağı ağrır mı ? Ağrıyor valla..Sanırım devamlı klavye başında olmam ve boyun kaslarımın gerilerek kol kaslarımı etkilemesinden kaynaklanıyor. Buna sırt kaslarımıda dahil etmem gerekiyor. Bana göre diğer bir nedeni de ağır eşya kaldırmak......Hatta sadece işaret parmağım değil, ön kol kaslarım da ağrıyor hem de çok..

Neyse tedaviye başladım. Hatta size yazarken doğru tarif edebilmek namına masajı uygulamaktayım. Şimdiden parmağımdaki ağrı geçti. Sadece baskı uyguladığım bölgelerdeki acı ve ön omuz ağrım kaldı...Sanırım bu yazıyı biterene kadar onun da üstesinden geleceğim.

Masajın yanında kullandığım kekik yağının da etkisi olmadı diyemem. Kaslarımın gevşemesini sağlıyor; azcık yakıyor ama ağrıdan iyidir.

Hani daha önceki yazımda boyun da bulunan sternokleidomastoid kaslarından bahsetmiştim. Skalen kas grubu da , strenokleidomastoid ve boyun omuru arasında kalan kaslardır. Boynun her iki yanında bulunurlar. Bu kas grubunda oluşan tetik noktaları, göğüs, sırtın üst kısmı, omuz, kol ve elde ağrı, uyuşma gibi duyuların nedeni olabiliyorlar. Orta ve ön skalen denilen kaslarda oluşan düğümler kolun üst kısmında, omuz ve parmaklardaki ağrının suçluları oluyorlar.
Aslında skalen kaslarının görevi boynu sabitleyip, eğilmesini sağlamak olsa da esas görevi, nefes aldığımızda her iki taraftaki üst kaburgayı yukarı kaldırmak.

Masajı uygulama biçimime değinecek olursam.

Her şeyden önce kendinize gevşetici, sıcak diye tabir edilen bir yağ bulmanız olacaktır. Kekik hem ağrı giderici, hemde geveşetici etkiye sahiptir. Hiç bir şey yoksa Viks kullanın veya sadece uygulamayı yapın.
Sternokleidomasteid kasınızı bulun ve dört pamağınızla bu kası yana iterek içe doğru hafifçe baskı uygulayın. (şekil 1-2) Bu işlem, sternokleidomastoidin arka kenarından ve kulak atından körücük kemiğine kadar uygulanmalıdır.

Bu işlemden sonra baş parmağınızla iç kısımdan boyun ve omuz arasındaki kasınızı (trapezius) dışa itermiş gibi baskı uygulayarak devam edin (şekil 3). Bu bölgeye baskı uygulayınca ağrınızın arttığını fark edebilirsiniz. Bu da size asıl sorunlu arkadaşların arka skalen kasları olduğunun göstergesidir. 
Hiç yoktan benim deneyimim bu yönde oldu.  Bu işlemleri her gün 6-8 kez yapabilirsiniz.

İkinci işlemde uyguladığınız bölgenin dibine yani köprücük kemiğinin omuz ile bağlandığı noktaya uygulama yapın. Bunun için omuzunuzu hafifçe yukarı kaldırın, boyun arkası ve köprücük kemiği arasındaki boşluğun arttığı hissedeceksiniz ve sizde bu boşluğun içine doğru uygulamanızı yapın. Sonrasında baş parmağınız içerde kalacak şekilde diğer parmaklarınız ile trapezius (omuz ile boyun arasında kalan)  kasınız kavrayıp yuvarlayın.

Hem yazımı yazdım hemde uygulamamı yaptım bundan iyisi can sağlığı..Ama şimdi daha ciddi olarak bu işlemi gerçekleştirmem gerekli ..yani bir an evvel bu durumdan kurtulmalıyım..Umarım işinize yarar bir paylaşım olmuştur. Acı tedavinin başladığının göstergesidir. Acıdan kaçmayın. Tabi acıtmak içinde uğraşmayın.

Bana da size de Geçmiş Olsun. :)

Doğal Şifa Kaynakları