10 Doğal Şifa Kaynağı ve Faydaları - Sıcak Aromaterapi Yağları


1. Biberiye Yağı


 Saf Şifalı Yağlar

İltihaplı ağrı veya fibromiyalji ağrılarını yüksek seviyede yatıştıran ağrı kesicidir. Aynı zamanda selülitleri azaltmakta, saç uzatma ve cilt yenileyici özellikleri içinde kullanılır.

Bitkisi çay olarak da tüketilir.

2. Karabiber Yağı


 Doğal Şifa Kaynakları

Yüksek derecede ısı oluşturan karabiber yağı as ağrısı ve acısını giderme konusunda en başarılı sıcak yağlardandır. Ağrı giderici özelliği sadece fibromiyalji veya artrit ağrılarını rahatlatmakta değil egzersiz öncesi kas gerginliğinde de kullanılır. Kan dolaşımını hızlandırır.

3. Lavanta Yağı


 Doğal Şifa Kaynakları

Bir çoğumuzun bildiği gibi lavanta zihinsel ve fiziksel tedavi edici bitkidir. Ağrı kesici özelliği ile beraber hücre yenileyici etkisi ile yanık tedavilerinde de kullanılır.

Sinir sistemini uyarıcı etkisi ile mental rahatlık sağlar. Ödem ve kan dolaşımı için faydalıdır.

4. Kekik (Thyme) Yağı


 Doğal Şifa Kaynakları

Kekik, yemeklerimize lezzet kattığı kadar bedenimizi de yarar sağlayan bir bitkidir. Kekik yağı tonik özelliği sayesinde uyarıcı ve hücre yenileyicidir. Sıcak yağlar arasında yer alan kekik, artrit, kas ve eklem ağrılarını giderir. Kan basıncını düşürücü etkisi nedeni ile dikkatli kullanılırsa fayda sağlanır.

Bağışıklık sistemi için kuvvetli bir şifa kaynağıdır.

5. Zencefil Yağı



Doğal ağrı kesici, tedavi edici güce sahip zencefil kökünden elde edilen yağ da sıcak yağlar içinde yer alır. Sindirim sistemini destekleyen ve yağ olarak sürülen bölgede ki ağrıyı gideren , kas gevşetici etkisi ile spazmların oluşmasını önler.

Zencefil kökü çay olarak da tüketilir ve baş ağrısı içi birebirdir.

6. Okaliptüs Yağı


 Doğal Şifa Kaynakları

Kronik kas ağrıları, sızı ve sertlik fibromiyaljinin yaygın semptomlarıdır. Bu semptom oluşumu dolaşım bozukluğu ile ilişkilendirilir. Dolaşım bozukluğu sebebi ile toksinler yumuşak kaslarda birikerek artrit ve fibromiyalji gibi kronik hastalıklara yol açar.

Okaliptüs yağı dolaşımda oluşan bozukluk tedavisinde çok başarılıdır. Güçlü iltihap önleyici (anti-inflamatuar) yapısı ile kan dolaşımını uyararak, oksijenin ve besinlerin hücrelere ulaşmasını ve toksinlerin vücuttan atılımını kolaylaştırır.

7. Mercanköşk Yağı



Çok fonksiyonlu sıcaklardan Mercanköşk ağrıları iyileştirmenin yanında hazımsızlık, yüksek tansiyonda etkilidir. Zihinsel rahatlık vererek, depresyon ,üzüntü gibi duygulardan uzaklaştırarak beyin sağlığını destekleyen bitkisel yağdır.

8. Nane Yağı



Serinletici ve canlandırıcı yapısı olduğunu tecrübe etmeyenimiz yoktur. Nane konsantrasyonu arttırırken zihinsel ve fiziksel yorulmanın önüne geçer.

Ağrılarda rahatlama sağlaması ve uyarıcı etkisi ile özellikle masaj geçişlerinde veya sonunda kullanılır.

9. Selvi Yağı



Dolaşıma olan etkisi, yorgunluk, stres ve strese bağlı gerginliklerin giderilmesi için kullanılan yağdır.

Öksürük, ödem ve menopoz döneminde oluşacak sıcak basmaları için kullanılır. Artrit ağrısı çekenler eklemlerine masaj yaparak rahatlatır.

10. Ardıç Yağı


Doğal Şifa Kaynakları

Ardıç ağacının meyveleri detoks özellikleri ile tanınır. Vücutta biriken toksinlerin atılmasını sağlayarak kanın temizlenmesine hizmet eder.

Zihni berraklaştırır. Kas spazmları ve yüksek tansiyona faydalıdır.


!!! Aromaterapi uygulamalarından önce bol miktarda su tüketilmelidir.


Ağrı kesici ve rahatlatıcı banyo tarifi için;" Doğal ve Kolay Uygulamalar" başlıklı yazıyı okuyabilirsiniz.

Doğal Şifa Kaynakları