Zeytinyağı Hangi Sağlık Sorunlarına İyi Gelir



Zeytin Ağacı, Sızma Zeytinyağı
Zeytinyağı ile şifalanırsınız. Antik çağda zeytinyağının önemli bir kullanım alanı da tıptır. Koslu Hipokrates (M.Ö.460-377) ve Pergamonlu Galenos’un önerdiği ilaçlar arasında zeytinyağı da yer almaktadır.Eski çağlardan günümüze kadar alternatif tıp daki yeri daha da ilerlemiş teknolojinin gelişmesi ile içerdiği etkin maddelerin kullanımları ve faydaları belirlenmiştir.


• Kandaki kolesterol miktarını kontrol ederek damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olmaktadır.

• Kalp ve damar sağlığımıza olumlu etkisi bununla sınırlı değildir. Kötü kolesterol LDL’yi azaltırken, iyi kolesterol HDL’yi artırır.

• Zeytinyağı, tansiyonun kontrol altında tutulmasında da önemli bir rol oynamaktadır.

• Kan şekeri seviyesinin düşmesine yardım eder.

• Cocuk gelişiminde hayati önem taşıyan yağ asitlerini, Anne Sütüne eş miktarda içerir. Söz konusu yağ asitleri, çocukların kemiklerini güçlendirir. . Anne karnında ve doğumdan sonra bebeğin beyninin olduğu kadar, genel olarak sinir sisteminin gelişimini de desteklediğinden, gebe ve emziren annelere özellikle yararlıdır.

• Önemli kanser ilacı köpek balığı kıkırdağıdır. Köpekbalığındaki sgualene adlı madde sızma zeytinyağında bol miktarda bulunur Günde 100 cl . zeytinyağı tüketimiyle köpekbalığı kıkırdağından alınacak kadar sgualene alınır. Zeytinyağı kanser riskini % 50′ye yakın azaltmaktadır.

Zeytinyağı hücreleri korur. Zeytinyağının içinde bulunan Oleiprine adlı madde sayesinde kansere karşı hücreleri korur. Cilt ve sac kalitesini arttirir.

• Yaşlanmanın, hem genel olarak doku ve organlar, hemde beyin fonksiyonları üzerinde ki etkilerini geciktirmektedir

• Gastrit ve ülsere karşı koruma sağlar. Mide asitini azaltir. Hazmı en kolay oldugundan besinlerin bağırsaklar tarafından çok daha iyi emilmesini sağlayarak bağırsakların çalışmasını düzenler. 

 • Bağırsaklardan yiyecek geçişini kolaylaştırmak suretiyle kabizliga engel olur.

•Helicobacteri ile sorununuz mu varsa özellikle acı/buruk tatlı dediğimiz soğuksıkmları kullarak bakterilerin vücuttan atılımını ve korunmasını sağlar.

• Safra kesesinin safra taşı oluşum riskini azaltır, hazmı kolaylaştırır. Dalakta taş oluşumunu önler. Sarılığa ve karaciğer sancılarına iyi gelir..

• Merhem olarak da kullanılan zeytinyağı; tahrişin neden olduğu acı ile yanmayı giderici ve yumuşatıcı özellikte ve dokularin yaralanmalarinda enfeksiyonlara karsi faydalidir.

• Sabah kahvaltıdan önce 1 veya 2 çorba kaşığı zeytinyağı biraz suyla karistirilip icilirse basit kronik kabızlığa iyi gelir. Basur şikayetlerini giderir.

• Ağrı, romatizma, burkulma ve adale incelmelerinde; zeytinyağı sürülür.


İletişim: Şifalı Yağlar veya Göcek Life Facebook Sayfaları

Kaynakça: http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/26/1748/18573.pdf

Yorumlar