Kadim Şifa Kaynağı - Zeytinyağı



 Zeytinyağı Deyip Geçmeyin.

Akdeniz ülkesi olarak zeytinyağını en az tüketenler sırasındaymışız. Bu kıymetin ve bereketin değerini bilmeden üretiyor ve tüketiyor olmak ne acı .

Zeytinyağı zeytinyağıdır değil mi? Aslında dediğimiz bildiğimiz gibi değilmiş. Soğuk sıkım ile sıcak sıkım arasında dağlar varmış da haberimiz yokmuş. Daha bir kaç ay evveline kadar toplamasından sıkım aşamasına hatta havalandırma noktasına kadar şahit olmasam ben de bu kadar bilmiyordum. Zeytinyağını  bir lokma dinlendirmek lazımmış meğer, yoksa yeni sıkılmış zeytinyağını içmeye kalkarsanız boğazınız ciddi anlamda yanıyor. Bir kaç gün dinlenmeye bırakıldığında ise nefis.:) Zeytinyağının vitamin ve mineral değerini ölçüp veremesem de, içtiğinizde mide ve bağırsaklarda ki etkisinden bahsedebilirim.. Mide ve bağırsak sorunu olan bendeniz her türlü doğal çözümde varım ve taze zeytinyağının etkisinin inanılmaz olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Önemli bir kilit noktaya da değinmem gerekiyor. Yüksek ısı ile işlenmiş zeytinyağının bileşen değerini soğuk sıkıma oranla daha düşük olduğu belirtmek ve üreticinin elde ettiği yağ miktarına baktığı için de soğuk sıkımı tercih etmediklerini maalesef ki öğrenmiş bulunmaktayım..Yazık gerçekten yazık bizlere.

İnanılmaz meşkatli bir iş, dağ tepe, soğuk dinlemeden devamlı toplama, zorlu arazilerde kasaları taşıma, gecenin geç vakitlerine kadar fabrika önlerinde beklemeler falan off anlatmakla bitmez. Zor ve bir o kadar da keyifli. Blogu biraz takip ediyorsanız essansiyal yağ kullanımı ve koku ile bağlantımı da az buçuk keşfetmişsinizidir. Zeytinyağının da o kokusuna vuruldum. Yerken, içerken hele fabrikada taze sıkılırken aman Allah muhteşem bir şey. Gerçekten de kutsal olduğuna inandım.

Bedenimiz enerjisinin %30'nu yağlardan elde ediyor. Doğru üretilmiş zeytinyağı, içerdiği faydalı bileşenleri ile vücudun bağışıklık- savunma sistemini güçlendirken, hormon düzeninden, hücre yenilenmesine, kalp sağlına kadar uzanan faydalarını yabancı kaynaklarda belirtilen araştırmalardan okumadan da edemedim.

Soğuk sıkım zeytinyağı fenol bileşenleri yönünden daha da zengin. Fenollün güçlü bir antioksidan ve pıhtılaşmanın önüne geçerek kalp sağlığımızı koruması da ayrı önemli. Tüketici kadar üreticinin de bilgilenmesi gereken ülkemizde doğru zamanda dalından toplanmış zeytinden soğuk sıkım ile elde edilen yağ ile doğal ilacımızı elde ettiğimizi unutuyoruz. Unutmuşuz.. Hadi ben şehirde büyümüşüm, köylerimizde ki insanlar ne zaman UNUTMUŞ.

Bedenimizin önemli yapı taşları olan mide ve bağırsak florasını dengeleyerek vücudumuzun ikinci beyninin güçlenmesini sağlama imkanı yakalamışken size iğrenç helikobakteri, gastrit, mide bağırsak kanseri gibi bir çok hastalıktan bahsetmeme gerek yok herhalde.. Hepsinin ilacı gerçekten elimizin altındaymış.

Tefferruata gerek yok... Doğru üretilen (ilaçsız, kimyasalsız), doğru zamanda hasat edilen ve işlenen ürünlerin hepsi birer şifa kaynağı..... Bana oldu size de olsun.🙏🙏🙏

İletişim: Şifalı Yağlar veya Göcek Life Facebook Sayfaları



Soğuk Sıkım Zeytinyağ

Yorumlar