Baş Ağrısı ve Kulak Çınlamasını Geçirmek için Pratik Teknik

Bedenin ihtiyacı kadar alınan su, kan dolaşımı ile vücudun her bir bölgesine oksijen taşır ve toksinleri vücudumuzdan atmaya destek olur. Özellikle yağ kullanımında su içilmesi gerekir. Masaja başlamadan önce lütfen bir bardak su için.

Sağ veya sol elinizin başparmak ve işaret parmağı arasında ki perdeyi deri kısmından diğer elinizin başparmak ve işaret parmağı ile tutun. (Fotoğrafta görüldüğü gibi)

Başparmağınız ile derinin bitimindeki ince kası hissedin.

Elma yağı (Adaçayı yağı) veya sıcak yağ diye tabir ettiğimiz yağlardan birini seçin. Kekik damar büzücü, Elma açıcı etkiye sahiptir bu noktaya dikkat edin lütfen.

Kullanacağınız yağı önce kafanızın tepe kısmındaki deriye parmağınızla sürün sonra koklayın ardından deriye temas edecek şekilde ve masaj yapacağınız elin perde kısmına sürüp başparmağınızı sakince saat yönünde çevirerek perde ile kasın ucuna değecek şekilde masaj uygulayın. Bu uygulamayı yaparken dik rahat bir pozisyonda olmanız nefesinizi burundan alıp (nefes alırken karın şişer), nefesinizi ağızdan verin (karın içeri çekilir) nefesinizi düzenledikten sonra nefese sadece burundan alıp vermeye odaklanarak masajı sürdürüp her iki elin perdesine uygulayın. Rahatlama hissinden sonra bırakıp imkanınız varsa uyuyun.

Safların bir damlası tüm masaj için yeterlidir.

Yurt dışından getirttiğim yağlar iyice maliyetli gelmeye başlayınca ki 5 ml 35- 50 $ gibi fiyatlar. Ben de kendim için  saf yağ ürettirmeye başladım. Herkesin faydalanabilmesi için de piyasada saf diye satılan seyreltilmiş yağ bedeline paylaşmaya karar verdim.. Faydasını görmeniz dileği ile. Her şey para değil.

Doğal Şifa Kaynakları  sayfasından ulaşabilirsiniz.

Yorumlar