Kulak Zonklaması - İşitmede Hassasiyet



Nereden çıktı şimdi bu dedirten eli kulağında, ha ağrıdı ağrıyacak hissini yaşatan kulak zonklaması ve baş ağrısı sorunu yaşıyorsanız az evvel  kendime uyguladığım yaklaşık 10 dk içinde de netice aldığım yöntem  işinize yarayabilir .

Tedaviye süresince üçleme kullanıyoruz.  Su,  Nefes  ve Masaj.

Kulak memenizin arkasından çene kemiğinize doğru parmağınızı yerleştirin. Köprücük kemiğine doğru inen kalın kası (Sternokleidomastoid ) hissetiniz mi? Bu kalın kas ile çene kemiği arasında ki noktaya odaklanalım. Parmak ucunuz ile sert bir dokuya denk geldi iseniz zonklama için kolları sıvamaya başlayabiliriz. Şimdi her iki kulağınızın altındaki noktaya parmaklarınızı yerleştirin sanki çene kemiğinizin altına girmek istermiş gibi hafif hafif baskı yapın. Parmaklarınız derine gitmeye başladığı andan sonra tekrar tek parmağınız ile kulak altında kalan dar ve gergin noktayı  saat yönünde ovalayın. Bu işlemi aynı anda iki kulağınıza uygulayın.

Masaj esnasında  su tüketimi ve burundan nefes alıp vermeye özen gösterirsek kas  içine kan ile beraber daha fazla oksijen ve gerekli mineraller taşınır. Beslenen doku rahatlar  ve işlevini olması gerektiği şekilde yerine getirerek kasılmalarla gününüzü zehir etmez.


Bu masajı uyguladıktan sonra kekik hariç diğer sıcak diye nitelendirdiğimiz  yağlardan  sürebilirsiniz.  Mümkün mertebe kokusu keskin olmayan yağları tercih etmenizde fayda var.


Doğal Şifa Kaynakları