Ağrı Kesici Doğal Yöntemler - Fibromiyalji Ağrılarından Kurtulun

Başımıza gelen olaylar, tercihlerimiz, karşılaştığımız veya yaşamımıza dahil olan kişiler aslında bizleri gelecek yaşantımıza hazırlıyor olabilir mi?

Seneler sonra buluştuğum çocukluk arkadaşım vesilesi ile masaj ve aromaterapi eğitimlerine katılmam, tesadüfi olabilir mi? 2013 yılında katıldığım bu eğitimler sonrasında ilgi alanımın aromaterapi ve masaj tekniklerine yönelmiş olması?

Belki ben de bu blog’u tutarak hayatınıza bir şekilde dokunuyorumdur. Faydalı olduktan sonra her dokunuşa açığım. 
Asıl konumuza dönelim. Bir önceki paylaşımda uyku sorunu üzerine pratik ve faydalı çözümlerden bahsetmiştim. Şimdi  en önemli  noktalardan birine geliyorum. “AĞRI”.,

Bahsedeceğim yağlar özellikle kas ağrılarına yarar sağlayacaktır. Sonuçta ağrı ağrıdır. Fibromiyalji ağrısı olsun, zedelenme olsun fark etmez. Özellikle sıcak - ısıtıcı olarak nitelendirilen bu yağların moleküler yapısında kaslarımız için gerekli olan magnezyum, potasyum gibi bir çok element bulunuyor. Biz de faydalanıyoruz.

Biberiye
Elma Yağı (Adaçayı)*
Lavanta
Mercanköşk
Altın Otu yağı
Kekik (Thyme)**
Karabiber
Zencefil
Ardıç
Selvi
Okaliptüs***
Nane***

İsmi geçen yağları banyo suyunuzda veya masaj için kullanabilirsiniz. Ağrı şiddetiniz ve rahatsızlıklarınızla orantılı olarak rahatlamanızı ve ağrılarınızın geçmesini sağlayacaktır. Aromaterapiyi sadece ağrılarınızı gidermek için değil günlük yaşamanızda da değişik şekillerde kullanabilirsiniz. Bu tarz kullanım şekillerinden de bir ara bahsederim.

*” ile işaretlenmiş aromatik yağlar için bir kaç noktaya dikkatinizi çekmek isterim.

*Adaçayı (Elma Yağı) – kan sulandırıcı ilaç kullananlara ve gebelere tavsiye edilmez.

**Kekik (Thyme) Ülkemizde kekik denilince akla  pazarda demetle kurutulmuş olarak satılan yemeklere de kullandığımız kekik türü geliyor. Thyme olarak adı geçen kekik ise iğne yapraklı bir yapıya sahip.

***Homeopatik tedavi de mint (nane, mentol) içeren uçucu  yağ  veya yiyeceklerin tüketilmesi tavsiye edilmez. Homeopatik ilaçların etkisini azalttığı tecrübe ile sabittir. Aman!!

Ağrıları gidermek için aromaterapi masajı  ve banyo tarifleri

Yorumlar