Ağrı Kesici - Doğal ve Kolay Tarifler - Fibromiyalji

 Saf Şifalı Yağlar

Günün yorgunluğunu ve psikolojik baskısı ile gerilen kaslar vücudu daha yoğun ağrılara maruz bırakıyor. İş yaşamımızda patron veya çalışma arkadaşı arasında oluşan anlaşmazlıklar, beklentilerin  karşılanmaması, aile, çoluk çocuk derken özellikle boyun bölgemiz ve belimizde ağrılar kendilerini gösteriyor.

Fibromilyajik veya miyosafiyel ağrılarına sahip iseniz olay daha da şiddetlenerek gününüzü kabusa çevirir.” Çok başım ağrıyor migrenim tuttu” dediğinizi duyar gibiyim.Bir an evvel eve gitmek, yatağa veya ılık bir duşa girmek için can atarız. Hepimiz aynı yolları kullanıyoruz. Şimdi kendinize bir güzellik yapın banyonuz için özel bir karşım hazırlayarak günün geri kalanını ağrısız ve rahat geçirin.

Rahatlama Banyosu;

Banyo için ılık suyunuzu hazırlayın. Aşağıda ölçülerini verdiğim yağları boş bir şişede iyice karışmasını sağlayarak hazırlanılan suya dökün ve elinizle suya karışmasını sağlayıp 30 dk boyunca rahatlayarak keyfini sürün.

  • ·         1 çay kaşığı susam yağı veya zeytin yağ
  • ·         1 damla karabiber yağı
  • ·         2 damla ardıç yağı
  • ·         2 damla selvi yağı
  • ·         2 damla lavanta veya turunç yağlarından biri tercih sizin greyfurt daha etkili olacaktır.

Ağrı Giderici Banyo;

·         Kahve renkli  şişe
·         15 damla biberiye yağı
·         6 damla mercanköşkü yağı
·         5 damla karabiber yağı
·         2 damla adaçayı yağı (elma yağı)

Kahverengi şişe içinde hepsini karıştırın. Bu karışımı her ağrılı döneminizde ılık banyo suyunuza 5 damla ilave ederek 15-20 dk kadar suyun içinde kalarak ağrılarınızdan kurtulun.

Fibromiyalji –Ağrı masajı için aromatik yağ karışımı ;
  • ·         Kahve rengi şişe
  • ·         1 damla zeytin yağı veya susam yağı
  • ·         1 damla ardıç yağı
  • ·         1 damla lavanta yağı
  • ·         1 damla nane yağı


Kahve rengi şişe içinde rahatlıkla saklayabileceğiniz bu karışımı ağrıyan bölgelerinize masaj yaparak sürebilirsiniz. Ağrıyan bölgeler zaman zaman yansıyan ağrılar olabiliyor. Bir ara bu ağrı türünü ve ağrı noktaları hakkında da konuşuruz ama  önce ağrıya sebebiyet veren ana bölgeyi yani tetik noktasını bulun ve karşımla beraber saat yönünde ovma veya parmaklarınızın ucu ile baskı uygulayarak ağrıyan bölgedeki kasın gevşemesini sağlayın. Bu işlemi yaparken mümkün mertebe diyaframdan nefes alın. Nefes alırken karın şişer verirken içeri göçer desem gayet baz bir izahat olur sanırım.  Nefes candır can da şifadır.

 Ağrısız günler.

Doğal Şifa Kaynakları