Düşünce Gücü ile Kilonuzu Dengede Tutun



İlk kez karşılaştığınız birinin öncelikle hangi özelliğine dikkat edersiniz?

Hangi özelliğine dediniz? Dış görünümü mü?!

Toplumsal veya bireysel kanıksanmış, kabul görmüş form anlayışı ilk karşılaştığımız insanlarda algımızı yönlendiriyor olabilir mi?

Kişi hakkında ki ilk izlenimin  4 ila 7 saniye  içinde oluştuğu  ve o kişi hakkında genel bir görüye sahip olunduğu artık kabul edilmiş bir durumdur ve özellikle iş görüşmelerinde dikkate alınır.

Bu değerlendirmenin   %93’ünü görünüş , %7’sini de beden dili gibi sözlü olmayan davranışlar oluşturur. Hatta uzun bir zamandan  sonra karşılaşılan  kişiye söylenen sözlerde bile fiziksel  ögeler içeren ifadelere sıkça rastlanır.

Yaklaşım biçimleri veya farkında olmadan oluşan baskı neticesinde psikolojik başlayan etkilerin  fiziksel  sorunlara dönüşmesi muhtemeldir. 

Yedikçe mide bulantısı, kusma, karında şişlik, ağrı, pişmanlık duygusu gibi durumlar yaşandığı gibi kabızlık ve ishal, baş ağrısı, hatta halsizlik eşlik edebilir. Vücudun genel dengesinin bozulması ile tabiri caiz ise makine aksamaya başlar.

Tıbbi araştırmalar neticesinde sağlıklı çıktı iseniz ve bilinçsizce kilo kaybı – alımı yaşıyorsanız  bu durumun farkına varıp bedeninize en uygun olanı hedefleyin….

Geçmişi deşin, keşfedin ve düşüncelerinizle beraber pazılı tamamlayın. Vücudun ihtiyaçları giderildikçe denge bulacaktır. İşin sırrı inanmak, farkında olmak ve istemekten geçiyor.