Üst sırt ağrılarınızın nedeni duygusal birikim olabilir

Garip bir gün geçirdim. Sabah çocukları okula bırakırken küçük bir trafik kazası atlattım. Ardından çocuğumun kalbi ile ilgili sıkıntısı olduğu kanaatine vararak kaptığım gibi doktora götürdüm. Her iki doktorun teşhisi reflü olunca içim rahatladı. Reflü ailemizin genetik hastalığı sanırım :). Buna razıyım...(çözüm sığla).. Neyse gel gelelim bu paylaşımımın nedenine.

Hayat  zaman zaman bizleri sınıyor ve zor dönemlerden geçiyoruz. Bu dönemleri de omuzlayan kürek kemiği kasları oluyor. Dolayısı ile bilimum ağrı çekiyoruz. Başımız, omuzumuz, boynumuz, sırtımız vs. ağrıyor. Duygusal her birikim, iki kürek arasına yerleşiyor ve ne enteresanki tam o nahiyedeki organlardan biriside kalbimiz oluyor.

Terapi eğitimi aldığım dönemde şahit olduğum ve sonra kendimin de deneyimlediği bir durum ile anlatmaya çalışayım: Terapi gören kişi, kürek kemiklerine yapılan masaj esnasında duygusal bir boşalma yaşayıp, hüngür hüngür ağlamaya başlamıştı. Tam hamle yapacakken eğitmen, sessiz olmamı işaret ederek uygulamaya devam etti ve o gergin kaslardaki fiziksel - ruhsal gevşemeye tanık olabildim.. Masaj bitince odadan ayrılma gereği duydum. Bir nevi doktor hasta ilişkisine saygı misali.

Önceki terapi çalışmalarında bu konuya değinilmiş  olsa da birebir yaşamak farklı bir durummuş. Böylelikle öğrendim ki bu kasları arada bir gevşetmekte fayda var. Duygu kirliliğimizi biriktirdiğimiz bölgeye profesyonel uygulama yapılsa muhteşem olur. Ama her zaman mümkün olamayacağı için iş başa düşer. Nasıl mı?

En pratik aracınız kapı köşesi veya buna benzer oynamaz sert çıkıntılı bir yer olsun. Kürek kemiğinizi kenarına yaslayıp  acı derecenize göre bedeninizi oynatarak hafif hafif baskı uygulamakla başlayın. Sonrasında omuzunuzu geriye doğru iterek kürek kemiklerinin dışa doğru çıkmasını sağlayarak oluşan çıkıntının iç kısmına aynı işleme devam edin. Elleriniz ulaşabiliyorsa parmak uçlarınızla kürek kemğinizin içine doğru baskı uygulayın tabi kolunuzu zorlamadan. Kürek kemiklerimizin iç kısmındaki kaslarınıza mümkün mertebe dokunabilmek önemli. Ulaşabildiğiniz her gergin kası gevşetmek yaşantınız ve ileriki yaşlarınız için yatırım olacaktır.

Bu işlemden sonra omuz bölgesindeki gerginliği rahatlatacak bir kaç fizik hareketi ile terapinizi tamamlayın.


http://www.semraelmaci.com/2011/03/kobra-karmasana/
Masajdan sonra ve hatta her gün yapabileceğiniz bir egzersiz.

Yorumlar