El ve Bilek Ağrılarınıza Uygulayabileceğiniz Kolay Bir Yöntem

Brakialis (pazu)
Sol bileğimde parmaklarıma doğru ilerleyen bir ağrı var.  Adım gibi eminim ki bu ağrının kaynağı kalbim değil :) Çünkü bedenimi gayet iyi tanıyor ve sıkıntılarını, söylediklerini can kulağı ile dinliyorum.

Gelelim ağrımın kaynağına; Ağrının asıl kaynağını bulmak için kolumu yokladığımda suçlunun Brakialis kası olduğunu keşfettim.Bu kas dirseğin amelisidir. Kısaca bizler ismine pazu diyoruz. Bu bölgede oluşmuş olan tetik noktaları, dirseği düzleştirmede zorlanmaya, omuzun önünde ve dirseğin hemen altında ağrıya sebebiyet verir. Hayatta her şey birbiri ile bağlantılıdır, tıpkı vücudumuzun her parçasının birbirini etkilediği gibi. Pazu bölgemizde ki tetik noktaları bizler fark etmeden gelişir ve ekstansör karpi radialis longustan tutun el kaslarınıza kadar ulaşır. Bu ağrıları artrit , karpal tünel sendromu ile de karıştırabiliriz.

Olayı daha çok terime doğmadan kısaca ne yaptığımı anlatayım. Elimi ön kolun üstüne koyarak, parmaklarım ile kas ve kemik arasını bulup, avuç içim pazumun üstüne gelecek şekilde yerleştirip, elimi aşağıya doğru kaydırmaya başladım. Bu hareketi yaparken brakialis (pazu)kasının yuvarlandığını hissedeceksiniz. Bu hareketi yaparken acı hissediyorsanız ki bilin ilk tetik noktanıza ulaşmışsınız demektir. Sonrasında parmalarınızı fülüt çalar gibi kas - kemik arasında dirseğinize doğru hareket ettirin buraya yavaş yavaş baskı uygulayın. Ağrının elinize kadar indiğini fark edeceksiniz.

Ekstansör Karpi 
Ekstansör karpi radialis longus kaspınızı bulun. Yeri, başparmak ile dirseği birbirine bağlayan uzun kastır. Dirseğin dış kısmındaki kalın kas tomarı içinde yer alır. Dirseğinizi dizinizin üstüne yerleştirin ve ilk önce kasın yerini parmaklarınızla belirleyin sonrasında parmaklarınızın sırtı ile kas boyunca başparmağa doşru baskı uygulayın. Veya kolunuz ile duvar arasına yerleştireceğiniz bir tenis -golf topu ile de uygulama yapabilirsiniz. Parmaklarınızdaki acıyı hissediyorsunuzdur. Bu aşamadan sonra elinizi yumru haline getirin ve parmaklarınızı açıp kapatarak elinizin içine baskı uygulayın..Bir kaç uygulamadan sonra rahatlayacaksınızdır. Bu işlemler sonrasında isteğinize bağlı olarak sıcak dediğimiz (gevşetici) yağlardan sürebilirsiniz.

Kendi derdimize derman olmak ne güzel bir duygu. Bedeninizi dinleyin size tüm bilgileri verecektir.