Kullandığınız Aromatik Yağlar Ne Kadar Saf

Piyasada bir çok aromatik yağ satan firma var.... Şimdi bu yağlardan hangisinin konsantre olduğunu bilmek güç değil mi?...

Bir kaç yıl önce bir aromaterapi eğitimine katılmıştım. Avustralya'dan gelen eğitmenler bizlere yanlarında getirdikleri aromatik  yağları koklatıp, kullandırıncaya kadar bu denli etkili koku ve reaksiyonlarla karşılaşmamıştım. Ne denli kaliteli olduklarını çok net bir şekilde anlayabiliyorsunuz.. Bunun için eğitim almanıza gerek yok..

Kokuları olsun, kullandığınızdaki etkileri olsun, derinizdeki hissiyatı olsun bir başkalar...ve malesef pahallılar ki bunun da olması gerekiyor. Altında ciddi bir maliyet yatıyor. Saf olabilmeleri için tonlarca nebattan elde ettiğiniz miktar o kadar az oluyor ki yüksek kalitenin bedelide ona göre değişiyor.

Saf uçucu yağı nasıl anlarız konusuna gelirsek,
* Kokusu gerçekten keskindir.
* Uçucu yağlar deriniz ile temas ettikten sonra geçen sürede hafif nemlilik gibi bir hissiyat olur..Şayet konsantre değillerse yağlı bir hissiyat oluşur.
* Saklama konusunda tüm koşullara uymanız halinde vücudunuza sürdüğünüz de bir noktadan sonra bildiğiniz susam yağı gibi acı koku alırsanız (susam yağı ısıtılarak elde edilir bu nedenle acı bir kokusu vardır, soğuk presten geçmiş seyreltici yağlar ile - baz yağlar- zeytinyağ, ayçiçek yağı, badem yağı..,ile seyreltilirler ki tercihim saf olanlarıdır) bilin ki baz yağlar ile seyreltilmişlerdir.
* Uçucu yağlar belli bir süre zarfında gerçekten uçar ve var ile yok arasında hafif bir iz bırakır.

Sizler için küçük bir deney:
*düz beyaz bir kağıda bir kaç damla yağ damlatın
*bir kaç saat sonra gözlemleyebilirsiniz.

Konsantre olmayan (seyreltilmiş) uçucu yağ kağıtta iz bırakırken, saf uçucu yağ yaklaşık 2-3 saatte kaybolmaya başlayacaktır. 8-10 saatten itibaren var ile yok arasında hafif bir iz bırakacaktır. Bu nedenle de saf yağları az miktarlarda kullanmak gerekmektedir..Bazı kişilerde alerjik reaksiyona sebebiyet verebilirler ve etkileri de bir o kadar güçlü olur. Kullanacaksanız dikkatli ve bilinçli olmanızda fayda var sonuçta herbiri bir ilaçtır ve toksit madde birikimine sebebiyet vererek zehirlenmelere sebebiyet verebilir.


Sevgiler

Doğal Şifa Kaynakları


Nilüfer Seral