Üst solunum enfeksiyonları için doğal karışım..


Çocuklar her kış mevsiminde  bir veya bir kaç kez sağlık sorunu yaşar..Özellikle okul çağında çocuğunuz var ise nezle , viral enfeksiyon kaçınılmaz bir durumdur ve ev halkı da nasibine düşeni elbette ki alır..İşte bu dönemlerde uyguladığım ve faydasını gördüğüm karışım, özellikle boğaz ağrısı , kuru öksürük...(üst solunum yolu enfeksiyonları) gibi rahatsızlıklar için geçerlidir.

Bulabildiğiniz en kaliteli balın bir miktarını (dolu dolu üç yemek kaşığı gibi) küçük bir kavanoza veya kaseye koyun. Koyduğunuz balın içine alabildiğince toz tarçın, yarım çay kaşığı  sığla yağı ve küçük bir tutam toz zencefil ilave edin ve iyice karıştırın. Koyu renkli ve macundan bir nebze daha akışkan bir karışım elde ettiğinizi göreceksiniz.

Bu karışımı istediğiniz miktarda yapabilirsiniz.

Uygulama zamanıma gelecek olursam ; Halsiz ve hastalanmaya meyilli olduklarını hissetiğim an karışımı haftalık hazırlıyor, sabah veya akşam bir çay kaşığı Adalet ve Yaman'a yediriyorum. Tabi ki bazı durumlarda yegane ilacınız bu karışım olamıyor ve illaki  bir - iki bitki çayı ile de takviyede bulunmanız icab edebiliyor.
Tadını tanımlamam gerekirsede; Çocukken yediğim tombul, köşeli, turuncu akide şekerleri gibi. :)Akide şekerini bilenler için tanıdık bir lezzet yani :)  Sadece çocuklar değil sizler de bu karışımdan yiyebilirsiniz.

Şifa olsun..

Doğal Şifa Kaynakları


Nilüfer Seral